Studentarrangørprisen 2021

Norsk Geologisk Forening gratulerer studentgjengen, fra Universitetet i Stavanger, som vinner av årets studentkonkurranse. Studentene representerer foreningen Synergy og vinner premien på kr 10.000,- 

Arrangementet foregikk ved universitet i Stavanger. I inngangspartiet ble vi møtt av en smilende og hyggelige student som leverte ut en lapp hvor vi skulle krysse ut for hver post vi var innom. Det var totalt fem poster med ulike tema, og barna kunne i tillegg delta på Geologiens Dag sin tegnekonkurranse. Til slutt ga ferdig utfylt stempelkort en premie hvor vi kunne velge en buff eller linjal, og 6 slipte mineraler til å ha oppi en “Rock-box”. Vi fikk en oppfordring om å samle flere steiner, ute i naturen, til å ha opp i boksen. Det kom 14 familier denne dagen, og ca 40 personer var innom.

Post 1: Her var det satt opp et glass med klinkekuler hvor vi skulle gjette hvor mange glass med vann som kunne fylles opp i glasset med klinkekuler for å demonstrere porøsitet. Det var en god demonstrasjon, for jeg tippet at det var plass til dobbelt så mye vann som det faktisk var!

Post 2: Her var det mineraler innbakt i trolldeig hvor barn kunne få slå med hammer på trolldeig klumpen og ta med seg mineralet de fant inni. Alle måtte ha på seg vernebriller og fikk teste en ekte geologihammer! Denne posten har blitt en tradisjon for Geologiens dag på UiS og ungene gledet seg til å se hva som lå inni “steinene” i år.

Post 3: Her kunne man se på sand og fossiler i mikroskop, og bruke saltsyre på bergarter. Mange syntes det var veldig spennende å se på dette på så tett hold, for man kan jo se så mye mer i mikroskopet. Ivrige studenter svarte på spørsmål fra barn og voksne og fortalte om dannelse og sand og fossiler, om bergarter og mer.

Post 4: På denne posten var det satt opp en sandkasse (“sand box”) med en projektor som var koblet til et kamera som måler avstand. Projektoren viste høyde ut ifra avstanden fra kamera til sanden slik at det bygges konturer i sanden. Posten illustrerte hvordan vann beveger seg i forhold til terrenget og hvordan sedimenter blir avsatt når vannet får lavere energi. Posten illustrerte også hvordan vi kan lage geologiske modeller for å få en bedre oversikt over for eksempel reservoar strukturer. Her kunne deltakerne bevege på sanden selv for å se hvordan konturer skapes i landskap og hvordan vann (regn og innsjøer) påvirkes av dette.

Post 5: Barna kunne delta på årets "geologiske" tegnekonkurranse. Her kom det inn mange tegninger med forskjellige geologiske tema.

Hovedsponsor

Norsk Geologisk Forening søker en hovedsponsor for Geologiens Dag.

Gullsponsorer

 

     

 

   

          

 

      

 

     

 

 

Sølvsponsorer

  
     
 
 
          
       

Bronsesponsorer

 

 

 
   
   
   
           
    Støttet i 2020