Studentarrangørprisen 2022

Norsk Geologisk Forening gratulerer studentgjengen fa GÆA Norvegica (UiO) som vinner av årets studentkonkurranse. De vinner premien på kr 10.000,- for beste studentarrangement på Geologiens Dag 2022.

NGF hadde utfordret studentene til å lage en head-in-hole-plakat, og Gæa Norvegica hadde laget en flott plakat som ble meget populær.

Flere studenter i foreningen jobbet deltid for RIMFAX prosjektet. RIMFAX er en georadar som sitter på roveren «Perserverance» som kjører rundt på Mars akkurat nå! De var i kontakt med Henning Dypvik og lederen for prosjektet Svein Erik Hamran, som skaffet en 3D-modell av roveren som vi hadde på utstilling, med en seigmann på toppen for skala. 

En av de andre oppgavene handlet om forkastninger. Da studentene lærte om dette på skolen så kjente de at det manglet noe mer for å holde på oppmerksomheten ... KAKE! Så for å rette opp i dette og kanskje inspirere forelesere og lærere, bakte de kaker til denne posten. Her fikk besøkende utdelt to kakestykker som de skulle pynte med krem og strøssel, og deretter forsøke å plassere i tre ulike forkastninger.

Haitenner (60 millioner år gamle), kvartskrystaller, og pilspisser av obsidian hadde blitt bakt inn i leire av ulike farger. Dette skulle forsøke å ligne en ekte utgravning og besøkende fikk bruke felthammer for å åpne dem. Denne posten var veldig populær, og vi hadde mange som kom tilbake en tur for å prøve igjen.

Det var også show med mentos-vulkanutbrudd. Colaflaske var bakt inn i en kake som vulkankakeekspertene hadde dekorert med rød glasur for å ligne på en ekte vulkan.

Ellers ble det snakket om hva geologer jobber med, noe som også var årets tema.

Det var mange studenter som bidro til forberedelsene og som var med tidlig på dagen, men alle kunne dessverre ikke være med helt til slutt (som ekte fremtidige geologer var det noen som skulle ut på feltarbeid selv på en lørdag!). 

 

Hovedsponsor

 

      
 

 

Gullsponsorer

 
 

Sølvsponsorer

         
     
       
      
    
   
     

Bronsesponsorer