Studentarrangørprisen 2018

Studenter fra studentforeningen Mjøllnir ved UiB gikk av med seieren i studentarrangørkonkurranse.

Mjøllnir vant prisen på kr 10.000,- i sterk konkurranse med studentene i Stavanger, Oslo og Trondheim. NGF gratulerer!

Arrangementet ble gjennomført ved Øvre Vågsallmenningen Bergen. Under "Les mer" nedenfor beskrives hva Mjøllnir bidro med.

  • Temaet var jordskjelv, og beøkende fikk derfor prøve å lage sitt eget jordskjelv. Arrangørene hadde tatt med en seismograf på stand, som registrerte rystelser i bakken. Det var mange besøkende som synes det var veldig kjekt å lage sitt eget jordskjelv ved å trampe eller hoppe i nærheten av seismografen. Studenter fra Mjøllnir stod på stand og fortalte om hva som kan skape jordskjelv.
  • Hos COWI AS i Bergen fikk Mjøllnir lånt georadar til Geologiens Dag, og Professor Isabelle Lecomte stilte frivillig på stand for å vise fram georadaren. Georadaren ble brukt til å lokalisere vannrør under brosteinen på Øvre Vågsallmenningen i sanntid. Flere tilskuere fikk prøve å gå rundt med georadaren selv og observere undergrunnen.
  • Tynnslip av sandsteiner fra Barentshavet, og kalkstein fra Nordsjøen ble vist frem og undersøkt for væskeinklusjoner. Væskeinklusjoner er fanget i små porer i steinen og kan observeres gjennom mikroskop. Siden steinene har blitt tatt opp fra flere tusen meter under havbunnen, har væskeinklusjonene blitt utfelt som en luftboble som er i konstant bevegelse i mikroskopet og er lettere å observere. Væskeinklusjoner kan brukes til å måle hvilke temperatur steinen hadde når inklusjonen ble fanget, og kan fortelle noe om begravingshistorien til bergarten.
  • Besøkende fikk også se seks ulike bergarter som viste bølgerifler, fire ulike kryssjikt og planparallell laminasjon. De ulike strukturene gir en indikasjon på ulike strøm/bølge-styrker som kan relateres til ulike avsetningsmiljøer som elver og langs kysten.
  • Mjøllnir stilte med mange store og fine mineraler til standen. Blant annet var det en stor kvartskrystall på 10 cm, og mange fine glimmermineraler.
  • Den geologiske tidsskalaen som strakte seg helt fra Prekambrium til i dag, med dinosaurer og biler for å gi en indikasjon på hva som foregikk ved de ulike periodene i tidsskalaen, hadde Mjøllnir som alltid med på Geologiens Dag.
  • Flotte prøver fra Universitetet i Bergen hadde  Mjøllnir også tatt med på stand. Det ble vist frem forkullete planterøtter, sporfossiler av dyphavsorganismer som lager en «gård» hvor de høster inn mat (paleodycton) og mange andre spennende fossiler.
  • På en stand kunne folk få svar på hvilke steiner de hadde funnet. Det var flere besøkende barn som kom med alt fra 2-3 steiner til hele 14 steiner de lurte på hva var! Mjøllnir gjorde en god jobb med å navngi steinene og ta foto.
  • Mjøllnir hadde kontaktet Equinor og spurt om å få låne borekjerner til å vise fram på stand. Kjernene inneholdt olje i sandsteinsreservoarer fra Nordsjøen og man kunne ta på og lukte olje som fortsatt var i steinen.
  • En krukke med steiner i ulike størrelser hadde Mjøllnir også tatt med til Geologiens Dag. Krukken inneholdt 258 steiner og vinneren gjettet at det var 262 steiner i krukken og stakk av med premien på 4 kinobilletter til «Skjelvet» hos Bergen Kino.

        Gratis kaffe ble utdelt til besøkende.

Deltagerne fra Mjøllnir var;

Øystein Brandsæter Asserson, Vebjørn Selstad, Rannveig Brørvik Sæten, Amalie Sande Rødde, Tor-Sebastian Rønneberg, Judith Margrete Vestre, Heidrun Myrvold Sande (leder), Håvar Sæther, Ava Yousif og Frida Riple Forsberg som ikke var med på bildet.

 

Hovedsponsor

Norsk Geologisk Forening søker en hovedsponsor som vil støtte formidling av geologi med kr 100.000.

Gullsponsorer

 

     

 

          

Sølvsponsorer

  
 
 

     

 støttet i 2020

Bronsesponsorer

 

 
  
   
     Støttet i 2020
Støttet i 2020
    Støttet i 2020