Studentarrangørprisen 2016

NTNU-studentene NTNU-studentene

Tre studentlag var med i konkurransen om å lage det beste studentarrangementet. Mjøllnir fra UiB, Gæa Norvegica fra UiO og IGB-studentene fra NTNU.

Studentene fra Institutt for geologi og bergteknikk(IGB) hadde en stor og fin stand, på NTNU-Vitenskapsmuseet i Trondheim, med fokus på bruk av geologi og mineraler i hverdagen.


Små og store besøkende ble invitert med til å være gjesteforskere i geologi. Gjennom tre poster ble de besøkende først utfordret til å se på og ta på mange ulike mineraler, fossilprøver og bergarter. De fikk prøve seg på mikroskopering og tegne og beskrive det de så. I neste stasjon fikk de ta på seg labfrakker og forske seg fram til hva slags type bergarter som lå foran dem. Magnetitt, talk, pimpstein, kalsitt ble testet og identifisert ved å sjekke hardhet, om steinene var magnetiske, fløt eller bruste med saltsyre. Som siste post fikk gjesteforskerne se ulike ting i hverdagen som inneholder mer eller mindre geologiske ingredienser, og de fikk der prøve seg på Kims lek. Alle gjesteforskerne fikk premie og diplom, det var stas for mottageren!
Standen var svært populær, og de fleste av NTNU Vitenskapsmuseets 430 besøkende tok turen innom. Studentene var svært engasjerte og mange nok til å holde drivet oppe gjennomhele besøkstiden.
Styrets begrunnelse; Trondheimsstudentene aktiviserte de besøkende på en spennende og engasjerende måte, samtidig som aktivitetene var godt knyttet opp mot temaet for GeologiensDag; "Geologi i hverdagen". I tillegg har studentene vært veldig kreative og fornyet arrangementet side de deltok forrige gang.
Studentgruppa bestod av Ingvild Jonassen, Hedda Jensen, Tonje Moen Slones, Vegard Lund, Amalie Mevik, Bergljot Kulsrud Storruste og Martina Hellestveit.

Sponsorer

 

            Equinor PRIMARY logo RGB RED     AKERBP LOGO POS LANDSC RGB      Franzefoss          schlumberger 510x190

                                                                  SpiritE                Wintershall           ConocoPhillips

                                                                               PETROLIA                 OD

      MvestEnergy                         UiT                         Sibelco                        BronnoyKalk                                                                          

    NGU                 REPSOL                          Lundhs ny                         UiB         

                                  SparebankenMøre                      Concedo                            Norsar