Geologi for store og små - Sørfold

20180214-092924
Kategori
Geologiens Dag i Nordland
Dato
6. september 2019 10:00 - 7. september 2019 16:00
Møtested
Newton Sørfold, Straumen skole - Idrettsveien 1, 8226 STRAUMEN
Straumen
Telefon
91 39 33 88
E-post:
Kontaktperson
Bjørnar A. Pettersen
Arrangør
Newton Sørfold
I tråd med satsinga på geologi for barn og unge i Sørfold, arrangerer vi nå Geologiens Dag igjen!

Vår kommune har mye spennende og flotte skatter i form av stein og mineraler, og store bedrifter har dette som sitt virke her hos oss, og da er det naturlig at vi får feira dette litt gjennom å være med på å markere "Geologiens Dag" her i Sørfold.

I barnehage og skole innføres det nå hos oss, mange forskjellige aktiviteter som del av undervisninga i naturfag, og vi er en kommune som satser bevisst på fremtidsrettet kunnskap omkring naturens ressurser, miljø, teknologi og bærekraftig tankegang.

Vi er godt i gang med tettere samarbeid mellom skoler og mineralbedrifter, 1.klassene lager smykker fra stein de finner ute, vi vil besøke gruvene i Hammerfall med 5.klassene, som også lærer om hvordan mineraler og bergarter er blitt til - vi har etablert vår egen mineralundervisning "Den moderne steinalder" for 10.klasse, som jakter på grunnstoffer med røntgenanalysering av stein.
Straumen skole har fått sin egen mineralutstilling, samlet av en lokal mineralekspert, og vi synes dette fagfeltet er så spennende at vi nå vil prøve å samle både barn, unge og voksne til noen felles aktiviteter rundt geologi som tema.

Program for dagen(e) er ikke klart enda, så dette vil vi komme tilbake til senere.

Alle som synes stein og mineraler er spennende, håper vi å se denne dagen, og alle som har noe å bidra med, vise frem eller tipse om, er hjertelig velkomne til å ta kontakt.

Mvh
Bjørnar A. Pettersen
Leder/lærer, Newton Sørfold

Mob: 91 39 33 88

 
 

Drevet av iCagenda

Hovedsponsor

Gullsponsor

Sølvsponsorer

Bronsesponsorer