Juryen har bestått av de to fotointeressert geologene Cato Berge og Rolv Dahl.

Oliver Thorsen Ekeland,14 år. 

Oliver er medlem av Ålesund og omegn geologiforening. Han skriver at bildet er av lillebroren, og at de har diskutert om dette kan være en gresshoppe eller en dinosaur.  

Et lekent bilde som viser glede og engasjement over geologiske formasjoner. Bildet er fanget på akkurat rett tidspunkt, og uværet gir en ekstra dimensjon til bildet.

 

Marianne Kveberg, 17 år.

Marianne har kalt bilde sitt “Sommer i Rondane”. Hun skriver at fotoet viser Høgronden i bakgrunnen.

Det var mange gode landskapsbilder i konkurransen, men dette stakk seg fram. Bildet er godt komponert og godt teknisk utført med få og enkle detaljer. Skredfviftene ned fra Rondmassivet gir en god forbindelse til geologi. 

 

 

 


Eirik Fyrand Siira, 18 år.

Eirik skriver at han her er på tur med geofag-klassen sin fra St. Olav VGS. Turen gikk til Bondhusdalen i Folgefonna nasjonalpark, og selve Folgefonna kan sees som en brearm i skaret øverst i bildet.

Bildet skiller seg litt ut fra de andre turbildene, med gode farger på personene, som er plassert fint i bildeflaten. Bildet er godt teknisk utført, og brearmen i det fjerne utgjør en fin geologi-link. Det er også en liten historie knyttet til bildet.

 

Konkurranseregler:

Fotokonkurranse for ungdommer mellom 13 og 20 år. Bildet må ha et geologisk motiv. Over alt i naturen finnes det noe som har med geologi å gjøre. Et fint svaberg, tunneler, flotte bygninger, stein, krystaller, fjell, grotter og mye mer. Skriv en setning eller to om hva du ser på fotoet.

Det kan godt være mennesker med i bildet. Vi ønsker oss også barn eller ungdommer, med i motivene, som viser interesse for geologi. Det er forøvrig ikke dette som avgjør hvem som vinner fotokonkurransen.

Fotoene sendes til

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. med emne; Fotokonkurranse.

Husk å skriv hvor gammel du er og ditt telefonnummer. NB! Bildene kan bli vist frem på GeologiensDag sin FB og instagram, selvfølgelig med fotografens navn som copyright. Personer som blir avbildet må godkjenne dette. Gi beskjed dersom det er et ønske om at fotoet ikke blir brukt til slike formål.

Frist for innsending er 1.oktober

1. premie kr. 2000 | 2. premie kr. 1500 | 3. premie kr. 1000

 

Sponsorer

      Statoil                        OD                            LundinNorway     ConocoPhillips    

                                                                 Centrica           uib liggende         Sibelco            Lundhs       Norskoljegass

                                                             BronnoyKalk        REPSOL           Franzefoss                         NorddalKommune Norddal kommune                Concedo