Geologien i Oslo sentrum

Kategori
Geologiens dag i Oslo
Dato
5. september 2015 12:00
Møtested
Aulatrappa Universitetsplassen - Karl Johans gate 47 0162 Oslo
E-post:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Bli med å opplev nye sider av Oslo sentrum.

Møt opp på Aulatrappa på Universitetsplassen, og bli med på vandring i   sentrum. Opplev nye sider av byens spennende kultur- og naturhistorie sammen   med Tom H.Andersen, professor i geologi ved Universitetet i Oslo.

Oslo som andre storbyer, har lang tradisjon med å bruke lokal stein i hus   og bygninger, murer, veier og gater. Norsk bygnings- og gatestein vitner om   en stolt håndverkstradisjon av steinhuggere og murere. En byggeskikk som   kanskje går til grunne på grunn av utstrakt bruk av andre materialer og   importerte steinprodukter i senere år.

Den lokale stein forteller også om den fasinerende utviklingen i jordens   historie som formet landskapet nettopp her i perioder med tropisk grunt hav,   bart land med elver og innsjøer, og episoder når vulkaner overøste området   med steinsmelte som man i dag kan se i Nordmarka. I Oslo sentrum ser man også   tegn på hvordan jordskorpen har blitt strukket ut, og enorme forkastninger   fra denne tiden har gitt Oslofjorden sin form, og hvordan istidene og tiden   har gitt problematisk byggegrunn.

 

 
 

Drevet av iCagenda

Sponsorer

      Statoil                        OD                            LundinNorway     ConocoPhillips    

                                                                 Centrica           uib liggende         Sibelco            Lundhs       Norskoljegass

                                                             BronnoyKalk        REPSOL           Franzefoss                         NorddalKommune Norddal kommune                Concedo